Poznaj historie współpracy HellermannTyton i Marvend
Kim jest nasz klient ?
HellermannTyton jest producentem produktów do wiązania, mocowania, ochrony, izolacji, łączenia, oznaczania i instalacji przewodów i kabli W fabryce w Kotuni niedaleko Słupcy zatrudnia obecnie ponad 300 pracowników i dalej się rozbudowuje. Pracownicy pracują w systemie 3 zmianowym 7 dni w tygodniu. Na halach produkcyjnych często panują wyższe temperatury.
Problem klienta.
HellermannTyton trafił do nas jako firma zatrudniająca około 200 pracowników. Na terenie zakładu nie było miejsca gdzie pracownicy mogliby kupić coś treściwego i zdrowego do jedzenia. Pracownicy naszego klienta to często osoby młode zwracające uwagę na to co jedzą.
Firmie zależało na regularnych dostawach i dobrym kontakcie z operatorem, który będzie szybko reagował na zgłoszone problemy, oraz odbierał zgłoszenia od pracowników firmy.
Firmie zależało na estetycznych maszynach, które będą wpisywał się nowoczesny hol zakładu.
Wprowadzone rozwiązania
Pierwszym etapem było wprowadzenie specialnie skonfigurowanego automatu samosprzedjaćego z układem chłodzenia który pozwalał uzyskać temperaturę około 5°C
Dzięki temu rozwiązaniu automat mógł sprzedawać produkty które muszą być przechowywane w niskich temperaturach ( sałatki, dania gotowe, kanapki )
Z dodatkowego urządzenia, które stoi obok i utrzymuje temperaturę pokojową pracownicy mogą kupić słodką przekąskę lub coś do wypicia
W okresach letnich w tym urządzeniu również obniżamy temperaturę na prośbę pracowników, którzy chcą się ochłodzić zimnym napojem.
Dużym zainteresowaniem wśród pracowników cieszy się również kawa i inne ciepłe napoje które pracownicy mogą kupić z kawomatu.
Statystki pokazują, że zwłaszcza w nocy jest największa aktywność kawomatu co jest zrozumiała, że podczas przerwy, w środku nocy kawa jest dla wielu osób bardzo pomocna
HellermannTyton
Drugim etapem było wprowadzenie mikro marketu czyli koncepcji w której pracownicy sami biorą produkt z półki i finalizują zakup w kasie samoobsługowej.
Dzięki takiemu podejściu pracownicy mają dostęp w miejscu pracy do jeszcze większej bazy produktów, których automaty vendingowe nie są wstanie zapewnić.
Pracownicy dzisiaj w o każdej pomorze mogą kupić w miejscu pracy między innymi takie produkty jak:
- Jogurty z musli
- soki owocowe w szkle
- desery owocowe
- serki wiejskie
- dania gotowe
- kanapki i hamburgery
- wiele wiele innych produktów na które mają ochotę 🙂
Podsumowanie
Wdrożone rozwiązania zapewniły pracownikom hellermannTyton całodobowy dostęp do zdrowych i różnorodnych posiłków w miejscu pracy. Sama firma skorzystała na tym rozwiązaniu ponieważ nie musiała organizować pracownikom kantyna która zajmuje dużo więcej miejsca, oraz ma ograniczenia np. nie działa przez 24h/dobę
Wprowadzimy takie rozwiązanie w Twojej Firmie
Podczas rozmowy dokładnie opowiem Tobie o wszystkich korzyściach współpracy.
Sprawdź co mówią o nas w google.pl
blog vendingowy
Zobacz nasze aktualne wpisy o vendingu w firmach.
Ogólnopolski Operator Vendingowy
Operator Vendingowy dla Firm które mają oddziały w różnych lokalizacjach w Polsce
Dostęp do jedzenia bez długich spacerów do kantyny
Pracownicy w megafabryk często narzekają na to że nie korzystają z kantyny ponieważ jest za daleko stanowiska pracy i „wycieczka” do i z powrotem kantyny zajmie większą część przerwy.
Telemetria w vendingu
Ten wpis poświęcony jest tematowi telemetrii w automatach vendingowych